Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Cultuur
Acht thema's
Het thema voor het seizoen 2014-2015 is Kronoz verbindt. In een serie van acht biedt Kronoz van oktober tot en met mei iedere maand drie thematisch op elkaar afgestemde activiteiten aan. Op de eerste dinsdag van de betreffende maand starten we met een film waarin het thema van die maand wordt ingeleid. Op de tweede woensdag wordt het thema verdiept door middel van een lezing. Op de laatste zondagmiddag wordt het thema op een filosofische of beschouwende manier door een deskundige verder uitgewerkt.
Kronoz Cinema: altijd cinematografisch waardevolle films
Gedurende acht dinsdagavonden worden films vertoond die op een of andere manier gerelateerd zijn aan het thema van de betreffende maand. Het kunnen zowel klassiekers als meer recente films zijn, maar het zijn altijd cinematografisch waardevolle films. Films waarin, naast het verhaal, het beeld ertoe doet. Dat is uiteindelijk datgene waardoor een film je langer bijblijft. Vooraf wordt er een korte inleiding gehouden en na afloop kun je, onder het genot van een drankje, nog wat napraten. Voor het bijwonen van de filmvoorstelling is (gratis) inschrijven nodig. Wij geven er de voorkeur aan dat dat via onze website (www.kronoz.nl, knop 'Inschrijven Cinema') gebeurt, maar het kan ook terplekke. Voorafgaand aan de vertoning ontvang je dan uitgebreide informatie over de film. Deze wordt alleen naar degenen die zich hebben ingeschreven gestuurd. Het meenemen van een introducé is toegestaan.
Kronoz College: verdieping met inkijkjes in zaken van de geest.
Op acht woensdagavonden worden er lezingen georganiseerd die het thema van die maand op boeiende wijze verdiepen. De sprekers zijn ieder deskundig op hun terrein en bezitten de vaardigheid om inhoud en presentatie af te stemmen op de geïnteresseerde leek. De bezoekers worden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen en eventueel hun eigen bijdrage te leveren.
Kronoz Cultuur: verbinding door middel van een meer filosofische aanpak.
Op acht zondagmiddagen staan onderwerpen geprogrammeerd die aansluiten op de themafilm en de themalezing. Deze filosofische en beschouwende bijeenkomsten vinden plaats in de vorm van een filosofisch café.
Verbonden en toch apart
Zowel de film als de lezing en het filosofisch café kunnen bijgewoond worden zonder dat het noodzakelijk is om een van de andere bijeenkomsten te bij te wonen.
Entree
Kronoz biedt haar activiteiten laagdrempelig aan. Voor de toegang bij Kronoz Cinema vragen wij 6 euro. De toegang tot de overige bijeenkomsten is gratis. Dr gaan wij na afloop rond met de hoge hoed waarin de bezoeker zijn waardering geldelijk kan laten blijken.
Inschrijven voor de nieuwsbrief
Je kunt je inschrijven voor onze nieuwsbrief (www.kronoz.nl, knop 'Inschrijven nieuwsbrief '). Je ontvangt dan vooraf informatie over de lezingen en de activiteiten op zondagmiddag. Als je jezelf inschrijft voor Kronoz Cinema, ontvang je de nieuwsbrief ook.