Kronoz Verrijkt Cultuur Kronoz is onafhankelijk en vrij van religieuze en maatschappelijke bedoelingen, behalve het laagdrempelig aanbieden van cultuur, filosofie en overige 'zaken van de geest'. De toegang bij alle lezingen en bijeenkomsten is gratis. Wij vragen u wel om uw waardering te laten blijken door middel van een donatie in onze hoge hoed.

Cinema
Kronoz Cinema vertoont en bespreekt inspirerende klassiekers
Gedurende 8 dinsdagavonden worden klassiekers uit de gehele filmgeschiedenis vertoond, Het kunnen zowel échte klassiekers zijn als meer recente films, maar het zijn altijd cinematografisch waardevolle films. Films waarin, naast het verhaal, het beeld ertoe doet, want dat is uiteindelijk waardoor een film je langer bijblijft.
Voorbeelden uit het voorgaande seizoen:
IlConformista.jpgDownByLaw.jpgLeDernierMetro.jpg
Doel
Via de betere film een cultuurthema onder de aandacht brengen.
Nadat je je op onze website hebt ingeschreven, ontvang je voorafgaand aan de vertoning uitgebreide informatie over de te vertonen film. Het is gebruikelijk dat er vooraf ook nog een korte inleiding wordt gehouden en na afloop kun je naar behoefte, onder het genot van een drankje, nog wat napraten. Informatie over de films wordt alléén naar mensen gestuurd die zich als (gratis) lid hebben aangemeld.
Aanmelden als lid van Kronoz Cinema
Nieuwe leden moeten zich eerst aanmelden. Dat kost niets en je krijgt dan tijdig alle informatie toegestuurd. Aanmelden gaat door het invullen van dit formulier. Maar je kunt ook gewoon naar een voorstelling komen en daar een formulier invullen. De entree per film bedraagt 6 euro.
Datums
We starten seizoen 2014-2015 op dinsdag 7 oktober 2014. Daarna iedere eerste dinsdagavond van de maand tot en met 12 mei 2015 (i.v.m. Bevrijdingsdag 5 mei ). De datums staan op de homepage.
Locatie
St. Willibrorduskapel (Atelier Hans Rikken), Emaus 44-B, 3135 JC Vlaardingen.